Graner

› Notícies

Memòria i relatories del Programa d'Educatius del Graner curs 2020-21

Us presentem la memòria del programa d’educatius del Graner Caixa d’Eines. En ella hi trobareu les relatories que formen part de la investigació Zones de contacte, una recerca d’artefactum a partir del Programa Educatiu de Graner Centre de Creació de Dansa i Arts Vives. Els projectes educatius de Graner del curs 20-21 s’emmarquen dins de Caixa d’Eines, un programa de l’ICUB, el Consorci d’Educació de Barcelona i Pla de Barris, present a 56 centres de la ciutat.

Amb les escoles: Escola El Polvorí, Escola Enric Granados, EBM El Cotxet, EBM Niu d’infants, EBM Collserola, Espai familiar La casa dels colors, Escola SEAT, Escola Bàrkeno, Escola Ramon Casas, Institut Montjuïc, Institut Domènech i Montaner

Amb les creadores: Bea Fernández, Xavi Manubens, Alba Rihe i Mariona Naudin


Relatories i altres textos reflexius que inclou la memòria al voltant del programa en aquest curs 20-21:

 • Una paraula prohibida
  Esther Blázquez i David Pérez
 • El cos com a esdeveniment
  Bea Fernández
 • Una colònia drag
  Xavier Manubens i David Pérez
 • C.I.R.C.A.
  Alba Rihe i Imma Solé
 • Funambulismes
  Ariadna Miquel, Esther Blázquez i David Pérez

Com a centre de dansa i arts vives, fomentem una educació que posa el cos i l’acció en el centre de l’experiència: practicar des del cos altres maneres de transmetre coneixement. Però sobretot ens proposem teixir col·laboracions de llarga durada, flexibles i basades en la confiança mútua, per generar comunitat educativa en un sentit ampli: amb el professorat, l’alumnat, les famílies i el barri. Una educació sobre pràctiques vives, oberta al risc, imprevisible, que aposta per la recerca, mutant i en construcció.

 Artefactum és un tàndem artístic format per Esther Blázquez i David Pérez que transita entre les arts en viu, l’educació i el pensament crític. Les seves propostes exploren la capacitat de les arts per desenvolupar artificis, dispositius i situacions que interroguen el present -cultural, social, educatiu-, obrint àmbits d’invenció i propiciant processos d’aprenentatges múltiples, situats i transversals.

www.artefactum.info 

https://zonesdecontacte.hotglue.me/

Fotografies: ©Anna Fàbrega