Graner

› Notícies

Mentoria de Maciej Sado a Guillem Jiménez - laSADCUM dins el programa de mentories i residències internacionals 2022 de l'Institut Ramon Llull.

El Graner col·labora de nou amb l’Institut Ramon Llull, en el marc del programa de residències per convocatòria pública del Graner i Guillem Jiménez / laSADCUM participa aquesta tardor del seu programa de mentories i residències internacionals 2022.

Dins d’aquest programa de suport als processos de creació en el camp de la dansa i les arts vives, Guillem Jiménez / laSADCUM realitzaran sessions de mentoria amb l’artista polonès, afincant a Berlín, Maciej Sado.

Guillem Jiménez és artista resident del Graner 2022 per convocatòria pública, en la modalitat d’artista emergent. Amb laSADCUM transiten el Graner a partir d’una relació sostinguda durant tot l’any. laSADCUM és un projecte de dansa nascut al 2018 de la mà d’en Guillem, que està articulant diferents projectes entorn de la dansa i repensant la manera en com es volen constituir com a ‘companyia’ de dansa en l’actualitat, centrant-se principalment a fer xarxa generacional. El projecte es divideix en una branca de creació d’obra (en escèniques, però també comissariant instal·lacions artístiques o esdeveniments) i una segona educativa (coordinant tallers o col·laborant amb centres educatius), per abordar des de diferents formats el paper de la dansa i el cos en el temps present.

laSADCUM ha considerat que Maciej Sado pot entendre l’imaginari i el llenguatge del col·lectiu i en concret, de la peça Aclucalls, un joc de referents que pot ser compartit amb el coreògraf convidat. A les sessions de mentoria (que es realitzaran al Graner), treballaran conjuntament per aprofundir en les idees base de la peça, detectant el que n’és essencial i investigant sobre quines noves formes pot tenir un mateix projecte sense que passi a ser una altra proposta.

Maciej Sado és un artista amb base a Berlín, que es va graduar l’any 2016 a la SNDO (School for New Dance Development) d’Amsterdam. Des de fa ja uns anys es dedica a acompanyar processos de creació d’artistes utilitzant (com ell mateix diu) una ‘dramatúrgia dinàmica’. Sado té interès específic en la relació entre espectador i perorfmer i tota la complexitat d’atracció i rebuig d’aquesta relació.