Graner

› Nosaltres

Presentació

El Graner és un centre de creació de dansa i arts vives. Un espai per a la investigació, la creació i la producció artística, flexible i en moviment constant, capaç d’adaptar-se a les necessitats dels artistes i els seus processos.

Posem en valor el temps, les relacions a llarg termini i la confiança, perquè només amb un coneixement profund de l’altre podem acompanyar-nos mútuament. Des d’aquest estat de trobada i amb una volutnat facilitadora, dialoguem amb els creadors i les creadores i també amb el territori i desenvolupem projectes educatius i comunitaris que vinculen diferents agents mediadors, docents, infants, veïns i veïnes, reivindicant l’art com a eina de transformació social.

Som un centre de creació de titularitat pública emmarcat en el programa de Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona, i com a institució proposem un model de gestió horitzontal i feminista, que investiga nous models de governança sostenibles i inclusius.

Equip

Equip del Graner, centre de creació de dansa i arts vives

Elena Carmona, direcció artística
ecarmona@granerbcn.cat
Ariadna Miquel, coordinació de projectes
amiquel@granerbcn.cat
Raquel Tomàs, comunicació i relat digital
rtomas@granerbcn.cat
Conchita Pons, coordinació tècnica
cpons@granerbcn.cat

Òrgans de govern:
Edifici del Graner: Ajuntament de Barcelona
Gestió: Consorci del Mercat de les Flors
Col·laboració: APDC i ACPDC.
Membres de la comissió de seguiment: Ajuntament de Barcelona (director de Promoció de Sectors Culturals a l’Institut de Cultura), Consorci del Mercat de les Flors, APDC i ACPDC.

El Graner esta inclòs dins del programa de Fàbriques de Creació de Barcelona.

Edifici i espais

El Graner és un espai de 1.000 m2 que disposa de quatre sales per realitzar projectes de creació i investigació en el camp de les arts vives, distribuïdes en una sala de 240m2, dues sales de 100m2 i una sala de 42m2. A més a més, completen l’espai diferents sales de trobada, una cuina i habitatges artístics.

Totes les sales estan preparades per realitzar-hi estades de treball (linòleum) i dues d’elles per realitzar-hi residències tècniques. Així mateix l’edifici compta amb connexió wifi i equips d’aire condicionat (calent i fred).

Si t’interessa llogar algun dels espais del Graner pots preguntar-ne la disponibilitat i les condicions al correu info@granerbcn.cat 

 

Garantia de qualitat ambiental

Arxiu

Si vols aprofundir en el projecte del Graner, les futures línies d’actuació d’aquest espai o consultar les memòries d’activitat i projectes estructurals que s’han dut a terme fins a dia d’avui, aquí tens tota la documentació necessària per fer-ho:

D’altra banda, pots consultar les conclusions de la taula de treball Graner 16/20.

Graner 16/20 va ser una iniciativa del Graner per avaluar la gestió 2012-16 del centre de creació i poder abordar temes clau que sorgeixen al voltant de la gestió i el futur del centre de creació. Per fer-ho possible es va crear una taula de treball estable amb un equip fix de representants institucionals, d’associacions i del teixit creatiu independent.

L’objectiu de la taula de treball 16/20 va ser fixar unes bases sòlides per contextualitzar la realitat actual del teixit de la dansa i redibuixar -conjuntament amb el sector, l’administració pública i les estructures de referència- el programa d’un centre de creació com el GRANER en el seu segon període d’existència, 2016-2020, entenent tot el procés com un exercici de corresponsabilitat conjunta entre les parts implicades. A partir de les aportacions al document de treball cal aprofundir en les diferents percepcions d’obra, creadors, contextos de representativitat, relació amb el públic, etc. i preguntar-nos com podem crear un espai motor de continguts teòrics/pràctics/invisibles/visibles que afavoreixi al teixit artístic català i que aquest s’interconnecti amb el context i la comunitat del país. Un espai que creï les condicions òptimes i que permeti que: COS, PARAULA i MOVIMENT d’obra artística construeixin una capa de teixit sensible per a la circulació de l’esfera nacional i internacional.