Graner

› Notícies

Convocatòria per a la nova edició del programa 'Espectadors en residència'

Espectadors en residència és una comunitat d’estudi mediada per artefactum que promou espais de reflexió i aprenentatge sobre l’escena contemporània. El programa convida a un grup d’espectadors/es a compartir espais de trobada amb artistes residents, entomant els seus processos de creació com oportunitats per a iniciar un diàleg sobre els imaginaris i llenguatges de la contemporània.

A través de trobades amb artistes, presentacions de treballs en procés, debats i pràctiques compartides, el programa explora el potencial lúdic, epistèmic i subversiu dels espectadors per a apropiar-se dels materials de l’escena i reconfigurar els seus horitzons: Com ens relacionem amb les imatges de l’escena? Què fem amb elles? On ens porten? Quins imaginaris dibuixen i com propagar-los per a albirar noves possibilitats d’acció? Com convertir l’escena en un oracle on explorar els mons possibles? Com fer servir les potències de la visió per a tramar un espai col·lectiu on cultivar la conversa, els afectes i les experiències?

El programa està dirigit a qualsevol espectador/a que vulgui aproximar-se als processos de creació artístics amb una perspectiva activa i dialògica. Té una durada de quatre mesos, amb dues trobades quinzenals, i s’articula al voltant de dos espais de trobada:

  • El Theatron és un espai per a la presentació de materials en procés d’artistes residents. Amb aquestes presentacions el programa es proposa reflexionar col·lectivament sobre les temàtiques i els procediments de creació contemporània. Les/els artistes participants són Joaquín Collado, Núria Guiu, Cuqui Jerez, Raquel Klein i Xavier Manubens.
  • El Theoros és un espai d’estudi sobre l’estatut i les poètiques de l’espectador contemporani: les modalitats de traducció i els (con)tractes que establim entre el que veiem, i la mirada que ens fem del que veiem. Aquest espai juga activament amb l’arrel compartida entre el theatron -com el lloc per a veure- i la theōría grega -com l’observació sobre la cosa vista-, per a explorar les disposicions corporals, (est)ètiques, polítiques i afectives que orienten les nostres maneres de mirar, sentir, parlar i, en general, relacionar-nos amb l’escena.

CALENDARI:

  • Dimarts 9 de març de 19:00 a 21:00 h. // Espectres: L’aparició de les imatges amb artefactum
  • Dimecres 17 de març de 19:00 a 21:00 h. // Theatron amb Joaquin Collado
  • Dimarts 6 d’abril de 19:00 a 21:00h. // Mirar a qui mira: els llocs del espectador amb artefactum
  • Dimarts 13 d’abril de 19:00 a 21:00h. // Theatron amb Núria Guiu
  • Dimarts 27 d’abril de 19:00 a 21:00h. // Construir/deconstruir: exercicis per decolonitzar la mirada amb artefactum 
  • Dimarts 11 de maig de 19:00 a 21:00h. // Theatron amb Cuqui Jerez
  • Dimarts 25 de maig de 19:00 a 21:00h // Theatron amb Raquel Klein
  • Dimecres 16 de juny de 18:00 a 21:00h.  // Theatron amb Xavier Manubens + tancament amb artefactum

PLACES LIMITADES

PREU DEL PROGRAMA: 20€  (compromís d’assistència al 70% del programa)

INSCRIPCIONS AQUÍ 

MÉS INFO  info@granerbcn.cat


Artefactum és un tàndem artístic format per Esther Blázquez i David Pérez que transita entre les arts en viu, l’educació i el pensament crític. Les seves propostes exploren la capacitat de les arts per desenvolupar artificis, dispositius i situacions que interroguen el present -cultural, social, educatiu-, obrint àmbits d’invenció i propiciant processos d’aprenentatges múltiples, situats i transversals.