Graner

› Notícies

Obertura de procés "CAER, CAER, CAER" de Richard Mascherin // 27 de maig a les 18h al Graner

El proper dia 27 de maig, Richard Mascherin (resident del Graner 2022 per convocatòria pública en la modalitat de creació) obre el seu procés de creació de la peça CAER, CAER, CAER, com a finalització d’una residència tècnica a la Sala G i abans de la seva estrena a l’Auditori de Tenerife dins el Festival MapasFest 2022.

CAER, CAER, CAER (2022)
Aquest projecte va iniciar-se el 2020, buscant una manera de compartir les meves caigudes emocionals i físiques durant el confinament. La frustració i la impossibilitat d’avançar em duien a caure. CAER, CAER, CAER és una obra que s’acciona amb un acte performàtic i acaba caient en la dansa contemporània. Aquesta peça busca dur a terme accions que portin el cos a perdre el control: una relació entre la caiguda emocional i la física. Proposa un viatge cap al caos i el fracàs, mostrant un cos que es porta a si mateix cap a la seva decadència, a través de la relació amb objectes, el camp sonor i allò visual. Aquest any 2022 estic treballant la versió llarga amb un equip en escena.

RICHARD MASCHERIN 

Vaig créixer a Tijoco Bajo, un poble recòndit al sud de Tenerife. Soc ballarí, creador enfocat en les arts escèniques contemporànies i audiovisuals i especialista de cinema. També heparticipat en treballs escènics amb directors com Sharon Fridman o Marcos Morau. D’alguna manera «la caiguda» ha estat present en la meva carrera com a intèrpret i també en la manera com em mantinc i tradueixo el meu entorn. M’interessa el punt comú entre la tragèdia i l’humor, davant de la perspectiva que tot continua girant i caient. La caiguda és inevitable, i aquest és el concepte que ressegueix la meva investigació artística: estar entre la dansa i la performance, entre el plaer i el dolor, entre el realisme i el teatre.

FITXA ARTÍSTICADirecció, coreografia, idea: Richard MascherinIntèrprets: Richard Mascherin, Da RochaMúsica original i so en directe: Da RochaAssessorament dramatúrgic: Alberto CortésVisuals: Samuel FuentesAssessorament artístic: Marina Rodríguez, Da RochaFotografia: Joaquín Ponce de LeónTècnic d’il·luminació: Ivan Cascon

AMB EL SUPORT DEGraner (Catalunya), Konvent Zero (Catalunya), Mapas Fest (Canarias), Centro Coreográfico Canal (Madrid), Danseu Festival (Catalunya), Fiver Dance Film Festival (La Rioja), L’Estruch Fàbrica de Creació (Catalunya).


INFOS PRÀCTIQUES:

Dia: 27 de maig de 2022

Hora: 18h

Espai: Graner, centre de creació de dansa i arts vives (c/Jane Addams 14-16 08038 Barcelona)

Com arribar-hi: bit.ly/comarribarGraner

Aforament limitat. Entrada lliure prèvia inscripció aquí: info@granerbcn.cat