Graner

› Notícies

Participem a la trobada Encontro Paraíso, organitzada pel col·lectiu RPM els dies 23-25 de setembre a Illa San Simón

Encontro Paraíso a l’Illa San Simón és la cita anual del programa Residencias Paraíso, que tindrà lloc entre el 23 i el 25 de setembre de 2022 a Pontevedra. Una trobada pensada tant per apropar els processos artístics així com per interpel·lar-nos –com a comunitat de les arts vives en el nostre present i futur en comú. La cita comptarà amb la presència dels artistes que han estat en residència el 2022 així com amb nombrosos professionals convidats de dins i fora de Galícia.

Colectivo RPM és un col·lectiu d’artistes vinculats a la dansa i les arts vives que imagina, dissenya i acompanya diferents projectes contextuals des de Galícia. Mantenen un clar compromís pel diàleg interinstitucional i l’impuls d’iniciatives al voltant de la creació contemporània, la investigació i la visibilitat de la comunitat artística de la dansa i les arts vives. A més de l’acompanyament d’artistes i processos, també generen diàlegs i accions amb les comunitats locals per apropar la pràctica artística a la ciutadania.

Dins de les línies d’acció del Colectivo RPM destaca el programa Residencias Paraíso –construït amb una xarxa de teatres i espais còmplices a Galícia– que llança una convocatòria anual per acollir en residència diferents artistes al llarg de l’any, desplegant una sèrie de programacions expandides obertes al públic. Aquest programa s’estén fora de Galícia a la línia Cruceiros Paraíso que possibilita obrir línies de col·laboració amb altres espais estatals i internacionals.

El Graner col·laboa de manera continuada amb RPM i enguany hem acompanyat una residència dins el seu programa Paraíso en diàleg amb el col·lectiu i l’artista Magí Serra i part del col·lectiu va participar com a convidat a la trobada 48h d’inici de curs amb els residents del Graner per convocatòria pública.