Graner

› PODCAST BOCA

BOCA # 1 · Oihana i Artefactum

BOCA # 1 ens convida a escoltar la conversa d’artefactum i Oihana al voltant del projecte d’investigació ‘Bailarinxs sonorxs’, en residència a Graner a la tardor de 2020.

Com la pràctica de ballar condiciona la nostra quotidianitat? Com es relaciona amb la dansa algú que s’ha relacionat de manera acadèmica i algú que s’hi relaciona des de la intimitat? ‘Bailarinxs sonorxs’ és una investigació artística que es pregunta pel «bailarinx» (Què és? Com ​​és? Què fa? etc.) des de les seves múltiples possibilitats i realitats concretes. És a dir, des del » ‘bailarinx» que ha estat format dins dels estàndards de «la Història de la Dansa» i que ha escollit professionalitzar-se en aquesta «especialització», fins al «bailarinx» com una persona qualsevol que vivencia el ball i que es relaciona vitalment amb això fora d’un «projecte professional-econòmic».

Registre i ambient sonor: Telemann Rec
Enregistrat a la Sala P del Graner una tarda d’octubre de 2020

BOCA #1 · Oihana, artefactum i 'bailarinxs sonorxs'

Guia d’audició

El treball de camp: trobades i entreviste amb ballarinxs (05:41)

Les sonoritats del ballarx (17:58)

La pràctica eròtica de la kinestèsia (25:10)

BOCA #2 · Vértebro i Artefactum

BOCA # 2 ens convida a escoltar la conversa d’artefactum i Vértebro al voltant del projecte d’investigació ‘Barbecho’, en residència a Graner l’hivern de 2020.

‘Barbecho / Floración’ és una proposta de Vértebro amb l’objectiu generar un període de reflexió i regeneració sobre el propi col·lectiu (entès com a ens que produeix peces escèniques i coordina contextos de pensament i acció al voltant de les arts performatives. L’etapa específica d’el projecte vinculat al programa d’ajudes a la creació de Graner en la modalitat Residències d’investigació, proposa un temps de desacceleració per repensar les nostres metodologies de “fer en col·lectiu” i un temps d’obertura per posar a prova les nostres pràctiques i desitjos amb altres agents pertanyents i circumdants a l’àmplia comunitat de Graner.

Registre i ambient sonor: Telemann Rec
Enregistrat a la Sala P del Graner una tarda de novembre de 2020

BOCA #2 · Vértebro, artefactum i el 'barbecho'

BOCA #3 · Søren Evinson i Andrea Soto Calderón

BOCA # 3 ens convida a escoltar la conversa de Søren Evinson i Andrea Soto Calderón, en residència al Graner l’hivern de 2020.

Andrea Soto Calderón fa un camí per la investigació del Soren Evinson a la seva darrera peça Just Desire i aprofundeix també en algunes de les temàtiques, formalitats i estètiques que travessen peces anteriors i el cos de treball de l’artista. A la conversa també hi apareixen autores, referències i conceptes que obren preguntes en relació a les arts vives, les imatges, el consum i el desig, entre d’altres territoris.

Andrea Soto Calderón, doctora en filosofia, actualment viu i treballa a Barcelona, professora d’Estètica i Teoria de l’art. Ha estat professora visitant en diverses universitats (París, Lisboa, Barcelona i Valparaíso). Investigadora principal del projecte de recerca artística «La performatividad de les imatges» a La Virreina Centre de la Image a Barcelona, els seus treballs de recerca es dediquen a les transformacions de l’experiència estètica en la cultura contemporània, la recerca artística, l’estudi de la imatge i els mitjans, així com a la relació entre l’estètica i la política. Entre les seves publicacions recents destaca el seu llibre “Le travail des images” al costat de Jacques Rancière (Els presses du réel, 2019).

Registre i ambient sonor: Telemann Rec
Enregistrat a la Sala MT del Graner un matí de gener de 2021