Africa Moment és un projecte per a la diversificació cultural de les arts escèniques, amb una perspectiva no eurocèntrica i de gènere, a través de la promoció en el nostre context d’artistes africans i de la seva diàspora a Llatinoamèrica, Europa i Espanya. Fundada el 2016 per l’artista i bioarquitecte camerunès Àngel Fulla.
Des del 2017, Africa Moment ha organitzat cinc edicions de l’encontre internacional d’arts escèniques, el més gran encontre artístic de l’Àfrica contemporània a Espanya i una referència a nivell europeu. L’altra pota del projecte és el programa de formació “Creació | Reflexió | Cos”, el primer de formació professional en arts vives amb una mirada no eurocèntrica de tot l’estat, promou la investigació i l’experimentació en les pràctiques i tècniques creatives, i persegueix generar espais de trobada i diàleg creatiu entre tots els participants, posant a disposició una proposta formativa única i d’avantguarda.
El Graner ha col·laborat amb Africa Moment des del 2019, acollint part de l’encontre internacional d’arts escèniques, acollint en residència creadors vinculats al mateix programa o la línia de formació i sent seu del programa de formació en la seva totalitat.
- Africa Moment edició 2024 en diàleg amb Graner: Programa de formació “Creació | Reflexió | Cos” de “Africa Moment”, dirigit a professionals de les arts escèniques, del cos, de les arts vives i de la música, impartit per la creadora Nadia Beugré. Del 23 al 31 de març de 2024.
- Africa Moment edició 2023 en diàleg amb Graner: Programa de formació “Creació | Reflexió | Cos” de “Africa Moment”, dirigit a professionals de les arts escèniques, del cos, de les arts vives i de la música, impartit per la creadora Nora Chipaumire sobre tècnica nhaka. Del 27 de juny al 6 de juliol de 2023.
- Africa Moment edició 2022 en diàleg amb Graner: Residències de creació d’Ana Maíra i Khadim, d’Andrea Bonilla i acollida del programa de formació del 3 al 11 de desembre de 2022, amb Panaíbra Gabriel Canda (Mozambique), Trixie Munyama (Namibia), Mu Mbana (Guinea Bissau), Oulouy (Costa de Marfil / España), Martín Padrón (España), Ana Maíra Favacho (Brasil)i Andrea Bonilla (Colombia).
- Africa Moment edició 2021 en diàleg amb Graner: Seu d’Afropolis del 10 al 18 de juiol de 2021 en col·laboració amb el Festival Grec. Afropolis és una trobada entre artistes, pensadors i promotors que es reuneixen amb l’objectiu d’investigar nous processos d’intercanvi, ideada i guiada per Qudus Onikeku. També el mateix any, al novembre 2021 el Graner va acollir en residència (i mostres) diferents artistes que van formar part de l’encontre internacional d’AM: Yinka Esi Graves, Aïda Colmenero, Carlos Martiel, Jessica Esther Moreno, Pak Ndjamena i Rosy Timas.
- Africa Moment edició 2020 en diàleg amb Graner: Residències de les artistes internacionals Elisabete Fernandes (Cap Verd), Trixie Munyama (Namíbia) i Nesindano ‘Khoes’ Namises (Namíbia). També residències de les artistes locals (amb producció de Africa Moment) Ricard Boyle, Andrea Bel, Katja Diao i Marco Motta. Obertures de processos. Del 3 al 20 de desembre.
- Africa Moment edició 2019 en diàleg amb Graner: Residències de creació de Nemecio Berrio i Tamia Guayasamin i acollida de diferents classes magistrals i pràctiques compartides de Nadia Beugré, Nemencio Berrio i Tamia Guayasamin, Qudus Onikeku, Aïda Colmenero. Del 25 de novembre al 6 de desembre.
Llegir més
Llegir menys