Del 5 al 8 de març de 2017 va tenir lloc per part de l’equip de gestió de l’espai NAVE a Xile una residència al Graner que ens va permetre dialogar, compartir i debatre sobre la relació entre els creadors i els centres de creació, possibles models de treball en el camp de l’acompanyament de l’artista, art i comunitat i d’altres temes d’interès. Una residència d’aquest tipus és molt enriquidora perquè ens qüestiona al propi equip de Graner i ens permet reflexionar a través del diàleg amb NAVE sobre el nostre propi funcionament. La residència va comptar amb sessions de treball amb diferents perfils vinculats al Graner (el propi equip, creadors residents, equip tècnic i professionals tècnics vinculats a projectes que s’han desenvolupat en residència tècnica al Graner, visites a altres espais de la ciutat i treball intern del propi equip NAVE: Jonathan Inosztroza, Consuelo Laclaustra, Carmina Infante, Angie Vial, Javiera Peón-Veiga i María José Cifuentes). Com a part del nostre diàleg amb NAVE el març vam acollir en residència les artistes Matilde Amigo i Loreto Caviedes, vinculades a l’estructura xilena.
La residència va comptar amb al suport de: Unidad de Asuntos Internacionales y Área Danza del Consejo Nacional de la Cultura y las Artes, Dirección de Asuntos Culturales del Ministerio de Relaciones Exteriores, la Embajada de Chile en Francia i la Comisión Nacional Chilena de Cooperación con la UNESCO.
Així durant el 2017, l’equip de NAVE de Santiago de Xile i el Graner van anar compartint les seves dinàmiques i funcionament (tècnic, administratiu i de comissariat) i van dur a terme intercanvis temporals entre els seus equips de gestió per compartir pràctiques en temps real.
Aquesta relació va generar la incorporació d’una persona al nostre equip de producció durant el Festival SÂLMON<18 compartir formes i coneixements i assumir part del comissariat del SÂLMON<, concretament en la construcció del focus xilè que s’ha presentat en la 6a edició del festival. Artistes implicats en la vinculació Nave-Graner-Sâlmon 2018: Javiera Peón-Veiga i Maria Siebald.
Amb el suport de: AC/E i Programa d’Internacionalització de Fàbriques de Creació (ICUB)