#FF90 és un projecte de suport a la creació impulsat pel Graner i que es va iniciar a principis del 2019. Un laboratori de trobada d’artistes d’una mateixa generació (els 90) per compartir un espai-temps juntes, pensar-lo juntes, transitar-lo juntes i practicar-lo juntes, amb diferents permeabilitats i moments de diàleg amb altres artistes d’altres generacions i contextos d’obertura.
Com a espai de creació som sensibles i estem atentes a totes les creadores i creadors que estan a la recerca d’un llenguatge propi, els i les joves també, i diríem que encara més especialment. Hem d’acompanyar processos, els que intueixen un final sòlid i els que no saben ben bé on van, però del tot necessaris. Hem de ser permeables i sensibles a tota una generació que, tot i no disposar de la trajectòria o d’una sostenibilitat constant, comencen a proposar escenes, cossos, idees i preguntes que ens interessen, i que han de tenir cabuda als espais de creació, accés als circuits de producció i presència en les programacions dels festivals i teatres.
Fruit d’aquesta voluntat inclusiva i també per confrontar-nos amb altres mirades #FF90 és un projecte a 3 anys que muta, creix i es repensa a cada edició i que es vincula a diferents festivals còmplices com son el Festival SÂLMON<, el Festival Sismògraf i el Festival Grec.
#FF90 és un grup de creadors que muta a cada trobada. Els artistes de cada edició s’han seleccionat a partir de la convocatòria de residències de la Caldera i Graner (Modalitat C: artista emergent), i en diàleg amb els diferents festivals als quals es vincula, així com altres espais de creació i presentació de Barcelona com l’Antic Teatre, al Mercat de les Flors o la Poderosa.
A cada trobada els artistes conviuen en un mateix espai un mínim de 48 hores, amb l’objectiu de compartir coneixement i experiències, aprendre a mirar el treball d’altres creadors ia practicar amb altres artistes, potenciant la consciència de grup i la idea de generació artística . Per això #FF90 s’articula en un mínim de dos dies i un màxim de quatre on, acompanyats per un artista de trajectòria consolidada, el grup assisteix a una selecció d’espectacles, genera espais de debat, trobades amb els creadors programats i altres professionals del sector, com ara productors o programadors nacionals i internacionals. La trobada també consta d’una part pràctica de treball individual i grupal.
El projecte # FF90 actualitza i revisita el projecte # FF80, impulsat pel Graner el 2012 i que va comptar amb la complicitat durant 3 edicions del Festival Temporada Alta de Girona i amb la participació de creadors com Pere Faura, Roser López Espinosa, Lali Ayguadé, Joan Català, Guido Sarli, Aimar Pérez Galí, Pablo Gisbert o Tanya Beyeler, entre d’altres.
El grup d’artistes inicial del projecte va ser: Alejandro Curiel, Ana Borrosa, Aurora Bauzà, Élise Moreau, Eulàlia Bergadà, Francesc Cuéllar, Ignacio de Antonio, Javier Guerrero, Juan David, Lautaro Reyes, Nico Jongen, Pere Jou, Raquel Klein i Sara Manubens.