Al Graner ens preguntem com el que passa en el nostre espai pot ressonar, mitjançant la construcció de moments d’intercanvi, conversa i pràctica on la heterogeneïtat d’artistes de la ciutat puguin posar-se el relació per reconèixer el seu ecosistema i cuidar-lo. Els programes propis del Graner responen a la idea d’eixamplar la idea de l’espai més enllà de les residències i el fet escènic i nodrir-lo d’altres recerques i poètiques. D’altra banda, el Graner col·labora i teixeix programes en diàleg amb altres institucions o espais de creació i també acull i recolza projectes independents que tenen un programa propi.
El Graner impulsa diferents projectes per nodrir el vincle entre la comunitat artística que habita la casa cada any i altres artistes i col·lectius a nivell local, nacional i internacional. En els programes propis de l’equipament emergeix la idea del Graner com a un espai d’experiències, de confluència i de transferència de coneixements i pràctiques, més enllà de les residències artístiques.
Projectes que es construeixen conjuntament des d’un diàleg obert entre el Graner i diferents estructures que posen al centre la dansa i les arts vives, per vincular-los amb l’activitat pròpia de l’equipament i per trobar sinergies que faciliten el creixement mutu i un desplegament de continguts cap el sector professional.
El Graner acull i dona suport a diferents projectes de manera puntual o amb una relació més sostinguda en el temps i que estan impulsats per altres estructures o agents culturals. Aquests projectes poden relacionar-se amb residents o altres línies de treball del centre o poden acollir-se sense un retorn bidireccional.