Sota el títol Inventarnos, entre piedras y nuestras lenguas mitológicas, Marcela Santander impartirà un taller gratuït la tarda del 22 de novembre al Graner. La coreògrafa xilena es troba en residència de creació al Graner a partir d’un diàleg i d’un programa de residències creuades entre Graner i La Briqueterie CDCN du Val-de-Marne, amb el projecte propi Bocas de oro.
Inventarnos, entre piedras y nuestras lenguas mitológicas neix del desig de crear comunitats efímeres amb persones de totes les edats, orígens i gènere, per explorar juntxs temes relacionats amb els nostres cossos, així com qüestions artístiques, polítiques i socials.
Quines eines de pensament, quines cures o quins rituals col·lectius necessiten els nostres cossos avui?
Podem qüestionar els poders que ens constitueixen?
Quins són els poders reals o imaginaris que ens agradaria desenvolupar, potenciar, fer néixer o per contra expulsar de nosaltres mateixos?
Quins poders voldríem sensibilitzar?
On podem trobar la tendresa en la força i al revés, la força en la tendresa?
* Inventarnos, entre las piedras y nuestras lenguas mitológicas, és el resultat del projecte europeu Empowering Dance II – The Soft Skills Teaching and Learning Approach, en el qual participa Marcela Santander Corvalán convidada per La Briqueterie – CDCN du Val-de-Marne.
INFOS PRÀCTIQUES DEL TALLER
- Data: Dimarts 22 de novembre de 2022
- Horari: De 17h a 20h
- Lloc: El Graner (C/Jane Addams 14-16, 08038 Barcelona) Com arribar-hi
- Inscripció: Places limitades, inscripció gratuïta a info@granerbcn.cat
Marcela Santander
Nascuda a Xile, es va formar en dansa teatral a la Scuola d’Arte Dramatica Paolo Grassi de Milà, després en dansa contemporània al Centre national de danse contemporaine d’Angers, sota la direcció d’Emmanuelle Huynh. Paral·lelament a la seva formació, va estudiar història a la Université de Trento a Itàlia i es va llicenciar en dansa a la Universitat de París-8. L’any 2016 va participar en el programa Danceweb, dins del festival Iplusltanz de Viena.
Des del 2011, col·labora com a intèrpret amb els coreògrafs Dominique Brun Sacre #197 (2012) i Sacre #2 (2014) i Faustin Linyekula Stronghold (2012). Julie Nioche Nos amours (2017), Ana Rita Teodoro Plateau (2017) i Fofo (2018) Volmir Cordeiro The eye, the mouth and the rest (2017) i Trottoir (2019), Mylène Benoit Archée (2021).
També treballa en col·laboració amb el coreògraf Mickaël Phelipeau: Chorus (2012), Pour Ethan et Set-Up (2014), Kritt (2016), Footballeuses (2017) i en la direcció artística de À DOMICILE a Guissény a la Bretanya fins a al 2019.
Desenvolupa els seus propis projectes des de l’any 2014, quan va iniciar una associació amb Quartz, scène nationale de Brest, que li ofereix un camp d’experimentació propici per a la realització de projectes personals. El febrer de 2015, va cosignar la peça Époque amb el ballarí i coreògraf Volmir Cordeiro. El març de 2016 va crear el seu primer solo Disparue.El juliol de 2017 va crear MASH, un projecte signat conjuntament amb la coreògrafa italiana Annamaria Ajmone. El novembre de 2019 va crear Quietos a Manège, scène nationale de Reims en el marc del festival Born to be alive. L’any 2020, després d’una invitació de POP de París, va signar amb Hortense Belhote una conferència performativa sobre el tema de l’escolta titulada CONCHA – Histoires d’écoute. Actualment està preparant la seva propera peça, Bocas de Oro, per a l’octubre de 2022.
Marcela Santander Corvalán va ser artista associada a Quartz, Scène Nationale de Brest del 2014 al 2017. Actualment és artista associada a La Manufacture, CDCN Nouvelle-Aquitaine Bordeaux • La Rochelle dins del programa recolzat pel Ministeri de Cultura.
Imatge: El gigante dormido de Paula Duro i Alejandro Sordi