Graner

› Notícies

Recta final d’ENRESiDÈNCiA a l’Institut Escola Turó de Roquetes amb Sonia Gómez

Després de l’enriquidora sessió de contaminació del passat febrer i del descans escolar de Setmana Santa, el curs ha iniciat la seva recta final i la preparació de la presentació amb públic del procés que l’alumnat de 1r d’ESO amb la coreògrafa Sonia Gómez, en el marc del programa ENRESiDÈNCiA.

La sessió de contaminació va ser molt útil, tant per a la coreògrafa com per al grup, per anar concretant les diferents propostes artístiques que fins aquell moment s’havien anat creant a l’aula, setmana rere setmana.

Sense abandonar la idea del joc, s’ha anat revelant que hi ha escenes i moments que a través de la dansa expressen experiències viscudes a l’aula i que transmeten escènicament el diàleg artístic que hi ha hagut entre la creadora i l’alumnat. En les sessions que queden fins a la presentació al Mercat de les Flors es palpa la proximitat de l’obertura amb públic i la motivació que això suposa és un motor creatiu rellevant.

En paral·lel al treball a l’aula, aquests darrers dos mesos hi ha hagut un parell de sortides al Mercat de les Flors. En la primera de les sortides, el grup de 1r d’ESO va poder conèixer la casa per dins, amb una visita amb els tècnics. Trepitjar l’espai on actuaran i entendre com funciona un teatre per dins va ser molt enriquidor i va ajudar a visualitzar l’espai d’actuació i entendre tota la gent que hi estarà implicada (tècnics, personal de sala, treballadors del Mercat…).

La segona visita va ser com a públic, per seguir nodrint-se de bagatge artístic i del món de la dansa. En aquesta ocasió, el grup va participar de la grada jove de l’espectacle “Infinit” de Humanhood, en el qual van poder identificar algunes de les dinàmiques que treballen a l’aula amb la Sonia. Aquest efecte mirall va ser sorprenent i molt engrescador per al grup, que va créixer en seguretat veient petites espurnes del seu treball en un espectacle d’una companyia professional.

Amb aquestes experiències, el grup i la Sonia encaren una recta final per presentar la seva proposta al públic el divendres 20 de maig a la Sala PB del Mercat de les Flors, una fita que s’apropa i implica prendre decisions i fer un esforç final de concreció.


El Mercat de les Flors-Graner també està comissariant i mediant la residència d’Adrian Vega a l’Institut Maria Espinalt, amb l’alumnat de 1r d’ESO, consulta’n tota la informació AQUÍ

Més info i seguiment del programa complet d’EN RESiDÈNCiA a http://www.enresidencia.org/

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

Fotografies Anna Fàbrega.