Graner

› Notícies

Recta final de curs d'ENRESiDÈNCiA a l'Institut Montjuïc

El procés de creació col·lectiva de la Silvia Sant Funk i els i les alumnes de 3rA d’ESO de l’Institut Montjuïc encara la recta final del curs amb la presentació ja programada per el dia 12 de maig. Això ha fet que el darrer mes hagin dialogat molt sobre com es podia compartir tot el que havia passat durant el curs. Tot el que ha anat passant de portes endins ara passa a obrir-se i el grup s’enfronta a un repte i un canvi de situació.

La Silvia Sant Funk ha seguit treballant al voltant del cos i l’espai, a partir de l’essència del moviment quotidià. S’ha anat creant una estructura i imaginant un dispositiu escènic que pogués acollir totes les petites escenes que s’han anat creant en el treball a l’aula. Tot i que l’estructura és clara també és prou oberta i flexible perquè els i les alumnes puguin incorporar-hi idees pròpies, sempre a partir del que ha anat succeint durant el curs.

Per preparar la presentació final de la peça, que ja té títol: “El forat negre”, abans hi ha hagut una sessió de treball al Graner, una presentació dels materials a la sala d’actes de l’Institut amb l’assistència d’un grup de 4rt d’ESO i la docent Imma Bonet i també va transitar el procés la coreògrafa Viviani Calvitti, que està en residència a l’Institut Barri Besòs, en diàleg amb l’Antic Teatre. Tot d’experiències mot enriquidores, que han propiciat aportacions al treball i que han col·laborat a acompanyar-lo cap a la seva obertura.

També hi ha hagut dues sessions de treball a la Sala PB, on presentaran “El forat negre” per dimensionar les necessitats tècniques (principalment de disseny de llum) i perquè el grup s’habitués a l’espai escènic on mostraran el seu procés.

Així doncs, ja està tot a punt per compartir “El forat negre”, el proper 12 de maig al Mercat de les Flors.

Podeu seguir el diari del procés aquí


Abans, podrem gaudir de la creació col·lectiva “La simfonia de els diferències” de David Climent i els i les alumnes de  4t d’ESO de l’Institut Salvador Espriu, el dia 5 de magi a les 18h també al Mercat de les Flors.

Tota la info d’aquesta presentació aquí 


EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.