Graner

› Recurs

Вавада онлайн - ваш путь к захватывающим азартным развлечениям. Рабочее зеркало леон и официальный сайт Хотскинс.

GLOSSARI: baralla de cartes sobre pràctiques expandides

En el marc de la trobada # FF90 dins el Grec ’20, dut a terme al Graner entre els dies 22 i 26 de juliol 2020 va proposar com a eix el concepte de pràctica expandida. Van participar en la trobada Ana Borrosa, Javier Guerrero, Juan David Galindo, Xavier Manubens, Aurora Bauzà, Pere Jou, Nico Jongen, Alejandro Curiel, Ignacio de Antonio Antón, Eulàlia Berguedà, Lautaro Reyes, Raquel Klein, Julián Pacomio, Antes Collado, Dianelis Diéguez i Lara Brown, a més de comptar  amb Tamara Cubas i Paula Caspão com a convidades virtuals.

La intenció de # FF90 va ser aproximar-se a la pràctica expandida i intentar, des de les seves múltiples perspectives i pràctiques, proposar una sèrie de conceptes que puguin definir allò que, consideren, gira entorn al terme expanditt.

D’aquí sorgeix el GLOSSARI: Baralla de cartes sobre pràctiques expandides, amb l’interès de deixar constància d’una preocupació compartida per aquest grup al voltant de la conceptualització i formalització del concepte d’allò expandit. D’altra banda, també hi ha el desig que aquesta nomenclatura no serveixi per generar una nova categoria o calaix de tipus de dansa o pràctica escènica.


Allò EXPANDIT és una condició de treball i no una manera de flexibilitzar o precaritzar treballs i pràctiques quan la seva naturalesa no es veu interpel·lada per les nocions aquí descrites. No és la nostra intenció pretendre que aquestes categories serveixin per classificar les pràctiques artístiques en un mapa d’expansió.

Les paraules o definicions, provocacions, contingudes en aquest glossari poden usar-se de forma individual (com radars, per exemple) per diagnosticar la naturalesa de les pràctiques artístiques. En aquest sentit, si una pràctica en particular ressona, per exemple, amb la noció de “fissura” (veure més a baix les categories) no ha de necessàriament fer-ho amb la resta de nocions del glossari, i ni per això se l’ha de categoritzar més o menys «expandida». Aquest glossari pot servir per (i no només per a) qüestionar la pròpia pràctica (i / o l’aliena) a partir de posar-la en diàleg amb una o més de les nocions del present glossari. En aquest sentit volem estar presents, de la manera que s’acordi, o imagini, en les discussions futures sobre la noció del que és expandit. No és la nostra voluntat monitoritzar o controlar la deriva d’aquest concepte (la nostra investigació ha arribat fins a un punt que permet l’ampliació i no s’adscriu a cap afany dogmàtic). Per contra, el nostre desig sorgeix de la inseguretat de no haver estat capaços de plasmar les condicions del que és expandit.