Graner

› Residències

Ana Borrosa

Col·laboracions, Convocatòria pública, 2021, 2020, 2019

Sóc Ana Borrosa. Vaig néixer a Cadis i he estudiat a Sevilla, París i Barcelona, ​​ciutat on resideixo actualment des de fa set anys. Acabo d’acabar la carrera de Coreografia i Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona, ​​on vaig tenir la possibilitat de treballar com a assistent de coreografia amb la Roser López Espinosa en el seu projecte per a la PND. Per altra banda també m’he format en arquitectura i escenografia i per això, d’alguna manera, miro l’escena des d’un lloc particular. Encara que treballo en paral·lel com a docent i dissenyadora, la meva principal activitat ara és la coreografia. Una coreografia que en aquest moment visualitzo com un treball grupal i detallat, amb un fort treball de composició i estètica.

www.anaborrosa.com

  • 2019 · artista emergent convocatòria pública · investigació
  • 2020 · col·laboració Premi IT Dansa
  • 2021 · col·laboració FF90

 

Text sobre el projecte en residència 2019:

El projecte com a “artista emergent” al Graner durant l’any 2019 consisteix en una investigació i afiançament del meu estil com a artista. El meu interès se centra en definir el meu llenguatge artístic estudiant els elements de la meva última peça, PINKFISH, per aplicar-les en futures creacions. És a dir, quines són o poden ser les meves eines per definir el “Cos” que m’interessa, però també com és la resta de codis que (es) poden (Com) posar en escena: la paraula, el so, la imatge o les arts plàstiques, entre d’altres.

Com a artista emergent del Graner, Ana Borrosa ha estrenat “Nightingale” com a site-specific com a part del diàleg del Graner amb el Castell de Montjuïc i dins el marc del programa “Creació i museus” de l’Ajuntament de Barcelona (programació Grec Festival de Barcelona).

NIGHTINGALE (Rossinyol)

Una llum. Algú que et cuida, una mare, una verge. Llum blanca i plàstic. Un àngel. El so de la màquina que et cuida. Líquids, plàstic, xiulets. Plàstic blau. Verí. Verí que et cuida. Una llum blanca que camina. Líquids, blau. Una llum que camina i marxa. Monja, verge, àngel i mort. Més llum i, sempre, plàstic.

Dimarts 16 de juliol a les 20h  al Castell de Montjuïc, entrada gratuïta.

Fitxa artística:

Direcció: Ana Borrosa

Interpretació: Iris Borrás, Elena Lalucat, Uxía Pérez, Rosalía Zanón

Vestuari: Majes

Música: Telemann Rec