Graner

› Residències

Lois Búa

Col·laboracions, 2022

Mourae (Lois Búa, Muxía, 1996) és un performer i artista plàstic i sonor format en Belles Arts a la Universidade de Vigo. El seu treball es mou dins de diferents narratives on les línies principals són: la relació de l’ésser humà amb la tecnologia i l’ús de la tradició oral per especular sobre el futur. Va ser guardonat el 2018 amb el premi Novos Valores de la Deputación de Pontevedra.
Amb el seu duet performatiu Sangra & Loro, juntament amb Sandra Varela Asorey, va actuar a Performance Crossing Fest (2018) a Praga, dins del Congrés Fugues i Interferències (2019 i 2017) celebrat entre Santiago i Pontevedra i a la Residència AcciónMAD ( 2019) a Columbiello, Astúries.

  • 2022 · col·laboració amb Colectivo RPM (Residencias Paraíso) · Mitologías NPC

Mitologías NPC (Non Playable Character) és una sèrie de performances que faig des del 2019 i que actualment ocupen el centre de la meva producció artística. En un inici, el que buscava era incloure a la meva pràctica performativa, que havia estat centrada en llenguatges quotidians, autobiogràfics i més allunyats de la ficció, pràctiques que s’acostessin al món de la fantasia i els videojocs. La idea per a aquesta residència és continuar expandint aquesta sèrie fent servir la metodologia de creació però rearticulant-la, accentuant l’ús del cos, ampliant els aspectes sonors i la participació del públic.