Graner

› Residències

Paloma Muñoz

Convocatòria pública, 2021, 2020

Vaig néixer als anys 80 a Badajoz i durant la meva infantesa vaig practicar la gimnàstica rítmica d’alta competició. Amb 17 anys vaig venir a Barcelona per ser ballarina. Vaig estudiar a l’Institut del Teatre el Grau Mig de dansa contemporánea i vaig formar part de l’I.T. Dansa, la jove companyia dirigida per la Caterine Allard. Allà vaig tener la sort de conèixer bé treballs de coreògrafs com ara Jiří Kylián, Ohad Naharín, Stijn Celis, Gustavo Ramirez, Nacho Duato, Uri Ivgi, Wim Vandekeibus. Després vaig treballar a la companyia Metros del Ramón Oller y a la Thomas Noone Dance, ballant i viatjant per tot arreu.

Vaig tornar a l’Institut a estudiar el Grau Superior en Coreografia i per aquells temps em vaig formar com a Gyrotonic® trainer, vaig ser mare i vaig coreografiar algunas peces curtes. Totes les meves vivències sempre tenen a veure amb el cos, les seves sensacions i memòries. El 2016 vaig começar el meu projecte como a coreógrafa sota el nom Siberia, que és la comarca d’Extremadura d´on vinc. La meva primera peça llarga, ‘La Piel Vacía’, porta ja un recorregut desde 2018, amb alguns reconeixements i premis i el febrer de 2020 farem una gira per Suècia. Aquest treball em va fer reflexionar i em va plantejar uns qüestionaments que m’han llençat de cap a una nove recerca del meu llenguatge. Aquesta és la llavor del meu nou projecte L E V E. Soc Artista vinculada al Sat Teatre dins del marc ALIANSAT durant la temporada 19-20.

  • 2020 · convocatòria pública emergents · L E V E
  • 2021 · amb el Mercat de les Flors / seguiment

SOBRE EL PROJECTE EN RESIDÈNCIA:

L E V E es un projecte coreogràfic que pren la idea de lleugeresa i les seves contradiccions per indagar allò que és inconsistent, allò fugaç i allò provisional en relació al nostre cos i les nostres interaccions. Volem trobar-nos amb l´idea de provisionalitat en els cossos pero també amb com encarar la creació, la metodologia i la temporalitat, assumint aquesta manera de viure, de treballar, de consumir i de relacionar-nos.

https://www.siberiadanza.com
Ig: @siberia_palomamunoz
Fb: @Siberia / Paloma Muñoz
Vimeo: SIBERIA / Paloma Muñoz

Pic by ©Amanda Rubio