Graner

› Residències

Søren Evinson

Col·laboracions, Convocatòria pública, 2021, 2020, 2018

Søren Evinson es forma a l’Institut del Teatre de Barcelona i completa estudis de Màster a Central School of Speech and Drama, Universitat de Londres. Viu a Londres 6 anys. Allà desenvolupa la seva pràctica artística en col·laboració amb altres artistes i mostra les seves peces en espais no-convencionals de la ciutat. A Nation Is Born In Me és la primera peça que concep sol.

A través del cos, el text i l’espai, Soren Evinson genera situacions que especulen amb diferents estructures de poder vetllant els discursos fins a fer-los irrastreables. Combina materials coreogràfics amb la paraula i el cant per crear peces directes i delirants en una relació provocativa amb el públic. Conjuga so, text, moviment i espai perquè interactuïn formant organismes vius. Els seus treballs han estat presentats internacionalment en festivals de dansa, de teatre i de performance, galeries d’art, edificis abandonats i places públiques.

http://sorenevinson.com/

  • 2018 · col·laboració G.R.U.A. i Festival TNT· A Nation Is Born in Me
  • 2020 · residència convocatòria oberta · Sex Angel (Just Desire)
  • 2021 · col·laboració Festival Sâlmon · Just Desire

SOBRE EL PROJECT EN RESIDÈNCIA:

Continuo investigant sobre el meu cos com a espectacle. En aquest cas, estic interessat en desenvolupar material en estudi per a un solo que respongui a través del cos, de la veu i de el text, a aspectes al voltant de com el sexe es relaciona – o no – a la iconografia sexualitzada que produeix el nostre temps.

Com sostenen les psicoanalistesA lacanianes des dels 80 – Copjec, i més tard Zupancic i Verdasco – el sexe es dóna en les fractures o falles de significat, just on falla l’intel·ligible. Per aquest motiu, el sexe no ofereix representació. No hi ha imatge que pugui retratar el sexe. Aquesta noció xoca frontalment amb l’era de la imatge i la presència. És en aquesta mateixa problematització entre la hiperrepresentació i la impossibilitat de representar, on m’agradaria situar la investigació pràctica de ‘Sex Angel’ de cara a la seva formalització.