CICLE ‘MOTOR DE LLIBERTAT’ del 9 de novembre al 10 de desembre

MOTOR DE LLIBERTAT, cicle d’accions artístiques a La Marina · Seguim recuperant la memòria del barri

TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES

Entre tots engeguem el motor i ens posem en marxa

Del 9 de novembre al 10 de desembre et convidem al cicle MOTOR DE LLIBERTAT aquí al barri de La Marina. Teatre, una exposició, itineraris narratius i també uns recorreguts molt especials per celebrar que el 600 està d’aniversari!

MOTOR DE LLIBERTAT, amb la iniciativa del Pla de Barris i l’organització del Memorial Democràtic Treballadors SEAT, és un cicle d’accions artístiques que dialoguen amb la memòria històrica del barri i també amb vosaltres, veïns i veïnes, que en sereu protagonistes.

A més a més, MOTOR DE LLIBERTAT coincideix amb el 60è aniversari del 600, el mític model de cotxe utilitari que va marcar el passat i el present fabril de La Marina: reivindicatiu, actiu i dinàmic. Una altra manera de redescobrir el barri, fer memòria i compartir cultura tots plegats.

Totes les activitats són gratuïtes:

9 de novembre: Presentació llibre // 12 de novembre: Exposició + Passeig narratiu + Recorregut artístic en un 600 // 15 de novembre:  Taller ‘Teatro de los Sentidos’ i ‘La Inefable’ // 8-10 desembre: Espectacle ‘Hilando Barrio’

Captura de pantalla 2017-11-02 a la(s) 15.15.01

pastillalogosmotor1

Presentació de llibre dins el cicle ‘Motor de llibertat’ – 9 de novembre

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:  ‘Hª DE LA SEAT, NOSTALGIA DE UNA ÉPOCA’ DE JOSÉ SANZ NEIRA – 9 DE NOVEMBRE

historia-de-seat_portada-para-web-1

Biblioteca Francesc Candel · 9 novembre 19h 

Carrer de l’Amnistia Internacional, 10 

Carles Vallejo (President del Memorial Democràtic Treballadors SEAT) i l’autor del llibre, José Sanz Neira, conversaran al voltant del material documental que inclou la publicació i de la història d’aquesta marca que tots els veïns coneixeu: la SEAT. Parlar d’aquesta fàbrica és parlar del barri, d’història del moviment obrer i també del 600 i altres cotxes que segur recordeu. Com diu el propi autor del llibre “és la història de la primera industria automobilística espanyola i una part de la història de tots nosaltres”:

*ACTIVITAT GRATUÏTA DINS EL CICLE ‘MOTOR DE LLIBERTAT’

pastillalogosmotor1

Exposició dins el cicle ‘Motor de llibertat’ – 12 de novembre

EXPOSICIÓ ‘SEAT 600: MOTOR DE LLIBERTAT’ – 12 DE NOVEMBRE

Sala Pepita Casanellas · 12 novembre 10:30-13h 

Centre Cívic Casa del Rellotge 

Passeig de la Zona Franca, 185 

Memorial Democràtic Treballadors de SEAT vol homenatjar les gairebé 50.000 persones procedents de tot l’Estat que durant aquests anys han treballat a la SEAT. Per fer-ho han ideat aquesta exposició fotogràfica i documental sobre la repercussió social i fabril que va tenir el 600 al barri.

El dia 12 t’esperen un munt d’activitats durant tot el matí, començarem amb una exposició i acabarem celebrant el 60è aniversari del 600!

seat 600 expo

* ACTIVITAT GRATUÏTA DINS EL CICLE ‘MOTOR DE LLIBERTAT’

pastillalogosmotor1

Passejada narrativa dins el cicle ‘Motor de llibertat’ – 12 de novembre

PASSEJADA NARRATIVA – 12 DE NOVEMBRE

Punt de trobada i inici passejada a les 11h a la Sala Pepita Casanellas 

Centre Cívic Casa del Rellotge 

Passeig de la Zona Franca, 185 

Durada fins les 14h 

Aforament limitat a 50 persones 

Inscripció fins omplir aforament: memorial.seat@gmail.com 

Vols descobrir racons amagats del barri i entendre quina és la seva història? Farem una passejada auditiva per resignificar espais simbòlics del barri i on descobrirem espais de la memòria del SEAT 600. Anècdotes i història mentre fem un passeig per La Marina amb intervencions artístiques que et sorprendran.

Entre d’altres els espais de la memòria del 600 són la Plaça Ildefons Cerdà, el barri de vivendes de la SEAT, el centre poliesportiu i l’escola d’aprenents.

El dia 12 t’esperen un munt d’activitats durant tot el matí, començarem amb una exposició i acabarem celebrant el 60è aniversari del 600!

IMG_6264

*ACTIVITAT GRATUÏTA DINS EL CICLE ‘MOTOR DE LLIBERTAT’

pastillalogosmotor1

Recorregut artístic en 600 dins cicle ‘Motor de llibertat’ – 12 de novembre

600-60: RECORREGUT ARTÍSTIC EN 600 – 12 DE NOVEMBRE

Punt de trobada i inici del recorregut en el 600 a les 11h a la Sala Pepita Casanellas 

Centre Cívic Casa del Rellotge 

Passeig de la Zona Franca, 185 

Durada fins les 14h 

Aforament limitat a 60 persones 

Inscripció fins omplir aforament: info@granerbcn.cat 

La fàbrica SEAT és el cor i al cor d’un dels barris més complexes de Barcelona, un barri marcat per l’abandó i la lluita, per l’exclusió i la dignitat. En els seus carrers es resumeix la història d’una ciutat, però també d’un país, a través del seu revers. La commemoració del seixantè aniversari del producte estrella de la SEAT, el cotxe conegut popularment com a 600, és l’ocasió idònia per plantejar les llums i les contradiccions creades al voltant d’aquest fenomen tan aparentment mundà.

La nostra proposta és que l’espectador faci un viatge en el temps i que visqui el que podria haver estat un diumenge qualsevol d’una de les famílies de la SEAT.

El 600 va esdevenir el símbol d’un estil de vida que el règim franquista va entronar per amagar les misèries del país. Les excursions amb el 600 després de missar per fer el pícnic en comunitat en l’àrea natural més propera es van convertir en un autèntic espai de distensió, de llibertat (segurament il·lusòria), i de comunió de la classe obrera.

L’objectiu final del nostre recorregut és posar de manifest la contradicció social i política sorgida arran del 600. De quina contradicció es tracta? Doncs que, per una banda, el 600 va ser el símbol de la remuntada econòmica del franquisme, la fórmula exprés perquè les famílies espanyoles se sentissin classe mitjana; però, per altra banda, la gran concentració de mà d’obra a la fàbrica de la Zona Franca va propiciar una organització per a la defensa dels drets laborals que va anticipar i va acabar liderant el conjunt de reivindicacions sindicals tant a Barcelona com a arreu del país.

Direcció i coreografia: Javier Guerrero // Intèrprets: Elia Genís, Javier Ara, Joel Mesa, Paula Tato, Alma Steiner i alumnes de l’Institut del Teatre // Assistent de direcció: Igone Lopez // Dramatúrgia: Albert Pijuan // Producció: Sara Caeiro // Edició musical: Sergi Aroya // Vestuari: montón de paja & trigo.

Agraïments: Espai Jove La Bàscula, Club 600 Barcelona, Tabalers de Diables de Port, Societat Coral La Joia de Montjuïc, Julio Baños, Las Kachi, Espai Jove Casa Sagnier, Port de Barcelona.

propuesta1

* ACTIVITAT GRATUÏTA DINS EL CICLE ‘MOTOR DE LLIBERTAT’

pastillalogosmotor1

Taller amb ‘Teatro de los Sentidos’ i ‘La Inefable’ – 15 de novembre

TALLER PARTICIPATIU DE ‘TEATRO DE LOS SENTIDOS’ I ‘LA INEFABLE’ – 15 DE NOVEMBRE

Al Graner de 18h a 20h. 

Carrer de Jane Addams 14 

Dirigit a tots els veïns i veïnes del barri de La Marina. 

Aforament limitat a 15 persones 

Inscripció: info@granerbcn.cat 

Taller per participar a l’espectacle ‘Hilando Barrio’ que es presentarà del 8 al 10 de desembre dintre d’aquest mateix cicle Motor de llibertat. Anima’t a participar en un procés d’investigació i de creació urbana a partir de l’experiència dels habitants del barri i les seves vivències.

Amb Nelson Jara, Patrizia Menichelli, Stéphane Laidet i Giovanna Pezzullo.

*ACTIVITAT GRATUÏTA DINS EL CICLE ‘MOTOR DE LLIBERTAT’

pastillalogosmotor1

Espectacle ‘Hilando Barrio’ dins el cicle Motor de Llibertat – 8/10 de desembre

HILANDO BARRIO. COMPARTIR UN RECORD ÉS CELEBRAR UNA MEMÒRIA. 

un projecte de Teatro de los Sentidos i La Inefable 

Sala Pepita Casanellas 

Centre Cívic Casa del Rellotge 

Passeig de la Zona Franca, 185 

Divendres 8 de desembre a les 20h i 21h 

Dissabte 9 de desembre a les 19h, 20h i 21h 

Diumenge 10 de desembre a les 18h, 19h i 20h 

Aforament limitat a 30 persones cada funció 

Reserves fins omplir aforament: info.lainefable@gmail.com (a partir del 17 de noviembre) 

Hilando Barrio és una experiència sobre la memòria històrica del barri de La Marina. És un viatge imaginari per explorar la capacitat d’animar els records, compartir amb els habitants històries personals i col·lectives i celebrar junts la riquesa de les ‘identitats i comunitats’ que formen part del barri. Si enriquim la memòria obrim futur.

Direcció del projecte Giovanna Pezzullo y Stephane Laidet

Disseny de llums: Pancho Garcia

Disseny de so:Stéphane Laidet

Disseny d’olors: Giovanna Pezzullo

Concepte i creació instal·lacions: Gabriella Salvaterra, Nelson Jara i Patrizia Menichelli

Producció: Lisa Mercury

Gestió: Toni Vidal.

Amb la col·laboració específica de La Marina Viva, Generació Guineocatalana, L’engranatge, la Taula de Dones, Unió d’entitats de La Marina i Centre Àncora.

I la participación dels veïns i veïnes de La Marina.

idea 2 hilando copia

*ACTIVITAT GRATUÏTA DINS EL CICLE ‘MOTOR DE LLIBERTAT’

pastillalogosmotor1