Amb Caixa d’eines Graner es va proposar teixir col·laboracions de llarga durada, flexibles i sense jerarquies, per generar comunitat educativa en un sentit ampli: amb el professorat, els alumnes , les famílies, el barri. Des de l’acompanyament i la confiança mútua, compartint reptes, inquietuds i complicitats. Una educació sobre pràctiques vives, oberta, imprevisible i en construcció. Amb espais i temps per decidir on posem l’atenció, la concentració.
El programa pedagògic que Graner va desenvolupar per al curs 2018-2019 es va construir a partir d’aquests interrogants: educació artística per a qui, per a què i com? Què passa amb allò que no es diu desde la paraula? Quina atenció li donem als sabers corporals? Com fer que allò que succeeixi a l’aula no sigui anecdòtic sinó rellevant pel centre? Com participem? Tenim espais per la observació? Podem transcendir els rols alumne-professorat-creadors? Fins on ens atrevim a arriscar? Què podem fer juntes?
El programa d’educatius del Graner s’emmarca dins el programa Caixa d’Eines, impulsat pel Pla de Barris de Barcelona, que consisteix en la introducció de pràctiques artístiques dins el currículum escolar amb l’objectiu de reduir les desigualtats entre els barris de la ciutat.