Laboratori-trobada del projecte "Registres evanescents" de Constanza Brncic i equip
El projecte “Registres evanescents” avança en el seu procés d’investigació i creació i el passat 29-30 d’abril va realitzar un laboratori-trobada entre tot l’equip involucrat i la participació d’altres mirades convidades, per compartir el material de la recerca i expandir-lo. Aquesta trobada intensiva, al Graner, els va permetre treballar amb alguns elements de l’arxiu de Víctor Nubla, com ara cassetes i vídeos del seu fons.
Com explica la coreògrafa Constanza Brnčić “al petit pis de Gràcia del desaparegut músic i agitador cultural Víctor Nubla, hem estat escoltant música, mirant vídeos i objectes, bevent cervesa, parlant, buscant com abordar l’arxiu personal reflex de la seva vida. L’atzar i les afinitats estètiques han estat dues de les metodologies que hem posat en joc per extreure materials del fons.”
El camí del projecte, una coproducció entre el Graner i el Museu de la Música de Barcelona – Centre Robert Gerhard, el portarà a una primera presentació dins el programa Creació i museus en el marc del Festival Grec de Barcelona, el 8 de juliol, i a seguir la investigació i la creació en el marc del programa Escenes de L’Auditori de Barcelona, amb presenetació a inicis del 2023.
“Registres evanescents” parteix de la investigació dels mètodes de composició-recerca-creació del mateix Nubla, així com dels músics del seu entorn, que són resultat del canvi que va significar per a la producció i la difusió sonora i musical l’existència de tecnologies d’enregistrament i reproducció a l’abast com mai ho havien estat abans (amb el DIY, els dissenys gràfics fotocopiats…). A partir d’aquí, el projecte ha evolucionat i està obrint qüestions i reflexions al voltant de la memòria, l’arxiu, l’ordre i el caos, la fragilitat de la vida i la rotunditat de la mort.
Direcció: Constanza Brnčić
Col.laboracions artístiques:
Blanca Tolsà (ballarina i coreògrafa), Alfredo Costa-Monteiro, (músic i poeta), Tristán Pérez-Martín (realitzador de video i fotògraf) i Beatriz González Magadán (ull extern i ajudant de direcció).
Una coproducció del Museu de la Música de Barcelona – Centre Robert Gerhard i Graner, en el marc del Programa Creació i Museus de l’Institut de Cultura de Barcelona.
Amb la col·laboració de Gràcia Territori Sonor
Més info del projecte AQUÍ
Fotografies de ©Tristán Pérez-Martín