Glosario en forma de baraja de cartas, creado por el grupo FF90 en el marco del encuentro que tuvo lugar en Graner dentro del Grec 2020, para aproximarse a la práctica expandida e intentar, desde sus múltiples perspectivas y prácticas, proponer una serie de conceptos que puedan definir aquello que, consideran, gira entorno a lo expandido. Las palabras o definiciones, provocaciones, contenidas en este glosario pueden usarse de forma individual (como radares, por ejemplo) para diagnosticar la naturaleza de las prácticas artísticas.
BOCA és el podcast del Graner per donar espai, lloc i so a veus que desenvolupen o es vinculen a investigacions artístiques al voltant de la coreografia, el moviment i el cos. Un format tranquil que proposa converses mediades per aprofundir en l’escolta, la deriva i la transferència de coneixement, a través de les reflexions d’artistes que transiten la casa.
Text especulatiu a quatre mans i a dues llengües de Bruno Levorin i Ignacio de Antonio Antón sobre el futur de la dansa. A partir de la invitació per fer un dels textos de la sèrie “Creació de futurs”, Bruno Levorin i Ignacio de Antonio Antón van seguir treballant més enllà de l’encàrrec inicial i ens comparteixen aquest text, amb disseny i il·lustracions de Luan Banzai.
Estem al març de l’any 2040, et creues amb algú (esperem que en persona i no per videotrucada, visca els cossos!) i et pregunta: “en què estàs ficat?”. Aquesta va ser la premissa per encarregar una sèrie d’articles a diferents persones vinculades a l’ecosistema Graner durant el març de 2020, en ple confinament. Un exercici de ciència-ficció, d’imaginació per reflexionar de manera irònica i, fins i tot, esperançadora sobre els futurs possibles de les arts vives.
Investigació que recull experiències que hagin aconseguit generar sabers significatius per al sector en els últims deu anys, aportant al diàleg, l’enriquiment i la consolidació de les relacions en l’espai iberoamericà. Pràctiques, projectes o programes ja siguin públics, privats o mixtes, que des de les més diverses escales i territoris responen amb creativitat a les necessitats del sector, que han generat xarxes col·laboratives i han treballat de manera articuladora, transfronterera i interdisciplinar, que han investigat i posat en pràctica maneres més que models de pensament, gestió i acció, que han generat d’alguna manera incidència en les transformacions culturals, econòmiques i socials de les seves comunitats.
De la mà de la invitació de l’Institut Ramon Llull el Graner-SÂLMON< el febrer de 2017 va participar per primera vegada al TPAM – Performing Arts Meeting in Yokohama amb la voluntat de conèixer i crear diàleg amb el context asiàtic, un nou context per a nosaltres, que vam començar a conèixer arran del focus coreà de FiraTàrrega.
OJO es va crear per donar visibilitat a propostes contemporànies d’arts vives iberoamericanes de creadors multidisciplinars d’Argentina, Brasil, Uruguai, Xile, Colòmbia, Mèxic i Espanya, centrats principalment en el llenguatge del moviment. Cada número del fanzine està format per 4 articles sobre creadores i els seus contextos de treball.
Jaime Conde-Salazar és l’autor d’una sèrie d’articles anomenats ‘La danza del futuro’ que va escriure en el marc de l’IPAM sota encàrrec del Graner el 2014. Des d’aquest futur hipotètic, ara ja fet present, mantenen tota la seva validesa i són reflexions molt interessants sobre la dansa i les arts vives.