Graner

› Recurs

Вавада онлайн - ваш путь к захватывающим азартным развлечениям. Рабочее зеркало леон и официальный сайт Хотскинс.

Estudi específic sobre convocatòries de residències d'arts vives a la província de Barcelona, ​​de Juan Pablo Campistrous i Matías Daporta.

Ens sembla molt rellevant i interessant l’estudi que us presentem a continuació i que s’ha gestat al Graner, impulsat per Matías Daporta, sobre les convocatòries de residències d’arts vives a la província de Barcelona.

Context: Sota el nom d’Aguablanda, durant els anys 2019 i 2020, El Graner va donar espai a un programa d’investigació i desenvolupament de projectes de gestió actual en el sector de les arts vives. Durant el seu primer any de treball, Aguablanda va acollir Matías Daporta, qui va realitzar un estudi en profunditat al voltant dels processos digitals de gestió en arts vives, en el qual es cartografien les diferents plataformes que faciliten el treball d’artistes i agents culturals (institucions, centres de creació, espais d’art, gestores, etc.). Arran d’aquest estudi, es va iniciar llavors un procés de disseny d’una plataforma pilot de gestió pròpia que va adoptar el nom de ARGÉS. Per al seu desenvolupament, el Matías va identificar que les plataformes es podien organitzar en tres categories: eines i portals per a la producció (convocatòries de residències, gestió d’espais, recerca de fons), per a la distribució (xarxes de distribució, contacte de programadors, agenda de festivals i programació d’espectacles) i per a l’arxiu (portals de vídeo, revistes amb estudis i review de peces, catàlegs) de les arts escèniques.

L’estudi: Així doncs, l’estudi es gesta a partir de la investigació iniciada per Daporta, en un aprofundiment dels processos de convocatòria i eines utilitzades avui dia per les institucions d’arts vives. Gràcies a fons atorgats per l’ICUB es pot portar endavant aquesta segona etapa d’Aguablanda, que comença al desembre 2020 i s’estén fins al març 2021, en la qual se suma Juan Pablo Campistrous com a coinvestigador i col·laborador del projecte. D’aquesta manera es planteja l’estudi com una continuïtat a la primera investigació, centrat en els processos de convocatòries de residències artístiques que avui dia es porten endavant en el camp de les arts vives del territori català.

Projecte impulsat per Matías Daporta. Realitzat per Juan Pablo Campistrous i Matías Daporta, acompanyat pel Graner i amb el suport de l’ICUB.