Graner

› Residències

Alberto Cortés

Col·laboracions, Convocatòria pública, 2022, 2021, 2020

Sóc  l’Alberto Cortés (no sóc el cantant, el cantant es va morir). Vaig iniciar la meva formació com a director i dramaturg a Màlaga. Estic en l’escena perquè la detesto i en aquesta guerra trobo el meu lloc. El 2009 vaig començar el meu camí en en les arts escèniques des de la direcció i la dramatúrgia bastarda i el camí s’ha anat transformant amb els anys en un procés llarg d’assalvatjament des de la perifèria andalusa. Segueixo sostenint les meves ganes de continuar perquè tinc esperança en l’innombrable, l’intangible i l’humà. A dia d’avui desenvolupo la meva identitat sent creador, director, dramaturg, acompanyant, performer, docent, fill, oncle, amant, amic.

www.comoseralbertocortes.com

  • 2020 · residència convocatòria pública · El Ardor
  • 2021 · col·laboració BooMBeta · El Ardor (versió)
  • 2022 · col·laboració amb el Festival Sâlmon · El Ardor i El camino del ardor

SOBRE EL PROJECTE EN RESIDÈNCIA per convocatòria pública:

‘El Ardor’ és un discurs individual recolzat per moltes ombres. Un aparent speech de seducció que persegueix la destrucció de la societat de benestar abraçant allò salvatge, la destrossa, l’amour fou, el desig quan és inadequat. A ‘El Ardor’ m’autoproclamo vampir, L’Altre, i em rodejo d’un exèrcit d’adolescents i velles; principals portadors de la força de l’ardor, que és carnal però eteri, que es posa en crisi com a desig. Hi ha una mica de voluntat incendiària en el discurs i una mica de voluntat poètica influenciada per les teories post-anarquistes de Hakim Bey, els cosmistes russos i les seves teories sobre la immortalitat, els nois salvatges i terroristes de William Burroughs i la identitat queer. Tanta parafernàlia per desitjar confessar-me en públic com el vostre contrari: mare, pare, vaig a unir-me als nois salvatges, quan llegiu aquesta nota estaré molt lluny.

Els ulls que em veuen no em veuran / quan em miris tu ja no hi seré / com el núvol passa i es dissipa / el que baixa a l’Abisme ja no puja / no torna a casa / seu estatge no ho reconeix. (Llibre de Job, Cap. 7, vers. 8)

Foto ©99 páginas

Vols saber-ne més? Apropa’t als continguts que et proposa Aguablanda en referència a la peça “El ardor” d’Alberto Cortés AQUÍ   

AGUABLANDA és una línia d’investigació-acció de Graner que observa i dialoga amb la comunitat professional de les arts vives. Dins de les seves línies de treball dialoga amb els processos artístics que succeeixen al Graner.