Graner

› Residències

Marcela Levi & Lucía Russo | Improvável Produções

Convocatòria pública, 2022

Som una dupla de coreògrafes. El 2010 vam fundar a Rio de Janeiro Improvável Produções (Improbable Produccions), un lloc nòmada de formació, investigació i creació. Apostem per una direcció polifònica en què diferents posicions inventives s’entrecreuen en un procés que acull línies desviants, dissens i diferències internes com a força crítica constructiva i no com a polaritats autoexcloents.

El treball de Improvável Produções busca una estètica experimental que sorgeix d’una trobada singular amb els impasos de la societat brasilera. Allí hi resideix un esforç rigorós, en comptes de sucumbir, transformar els embolics i les tensions en la matèria mateixa d’una producció artística.

La Improvável és responsable de la concepció, creació i producció de les peces de dansa Naturaleza Monstruosa (2011), Mordedores (2015), Boca de Fierro (2016), Let it burn (2017), HARM-ONY (2018) y grrRoUNd (2021), entre d’altres.

http://marcelalevi.com/wr/en/  //  https://luchiarusso.wordpress.com


  • 2022 · convocatòria pública modalitat metodologies pràctiques ·  Prácticas de exceso y el rigor de la explosión

A “Pràctiques d’excés i el rigor de l’explosió” posem en joc nocions aparentment no compatibles, com ara l’excés i la pràctica, el rigor i l’explosió. A través de les nostres creacions, els processos de les quals són deliberadament llargs, defensem la forja diària que transforma i articula corporeïtats altres i dramatúrgies que destil·la contradiccions i ambigüitats. Per això, apostem en allò que és viu, és a dir, fragmentari i incomplet. Fragmentar el cos per articular-lo, per alliberar-ne la potència de relació. Ser més d’una/un,  SeRelació.

Les articulacions ens permeten moure’ns, en són moltes i podem treballar-les perquè siguin mobilitzades, alhora, en diferents direccions i ritmes. Ens interessa aquest “al mateix temps”. La polirítmia. Que la cosa no sigui unívoca sinó polifacètica, no capturable.

Foto collage: Ícaro Gaya

Foto Levi & Russo: Bea Borgers