Trobada FF90 del 22 al 26 de juliol en el marc del Festival Grec de Barcelona
Del 22 al 26 de juliol de 2020 al Graner
Durant cinc dies de juliol, FF90 conviurem reunides compartint i posant en diàleg les nostres pràctiques, menjars i metodologies. Conversarem (potser) sobre els treballs, els procediments: parlar/fer res en concret per poder parlar/fer totes les coses. Anirem fent per la sala d’assaig, a la terrassa, fent un passeig o cuinant una recepta improvisada. Un espai d’intimitat, però a la vegada amb les finestres obertes, deixa que les paraules i les coses es fuguin i siguin a més a més, moltes altres coses. Aquesta re-trobada a estones oberta, també curosa, serà un moment de conversa i d’encarnació de l’expansió de les pràctiques escèniques contemporànies.
La trobada FF90 en el marc del Festival Grec indaga de manera col·lectiva i a partir de pràctiques compartides al voltant del concepte EXPANDIT en el context actual de les arts vives.
Així, durant els dies de la trobada s’anirà creant un GLOSSARI sobre la pràctica expandida en les arts vives de manera col·lectiva, diversa i múltiple, que estarà disponible a partir d’aquest moment i que proposarà termes que ens permetin apropar-nos a les pràctiques dels i les altres.
Per activar la trobada i aquest glossari començarem amb una conversa a dues veus: una veu des del pensament i el comissariat – Paula Caspão – i una altra des de la creació escénica i la gestió – Tamara Cubas, que oferiran un espectre ampli i suggerent com a disparador de tot el que succeïrà els dies següents. Serà una conversa virtual oberta a través de la plataforma ZOOM. El link per accedir-hi és https://bit.ly/zoomff90
Després d’aquesta conversa inicial, els i les creadores que participem a la trobada creuarem les nostres maneres de treballar i els temes i preguntes que ens ocupen actualment, en diferents moments, intensitats i consistències. En format laboratori, compartirem materials, entrenaments, rutines, arxius i contextos.
Aquesta trobada compta amb la participació de: Nico Jongen, Xavier Manubens, Pere Jou, Aurora Bauzà, Nacho de Antonio, Alejandro Curiel, Raquel Klein, Juan David Galindo, Lautaro Reyes, Ana Barroso, Javier Guerrero, Eulàlia Bergadà, Joaquín Collado, Lara Brown, Julián Pacomio i l’acompanyament de Dianelis Diéguez.
DIMECRES 22
16-17.30h CONVERSA ENTRE PAULA CASPÃO I TAMARA CUBAS
Videoconversa oberta a través de la plataforma ZOOM
URL D’ACCÉS >>> https://bit.ly/zoomff90
Tamara Cubas, coreògrafa, artista visual i gestora cultural uruguaia. És codirectora artística del col·lectiu Perro Rabioso, amb el qual ha desenvolupat diferents projectes culturals relacionats amb la difusió, formació i producció artística com el FIVU, Festival Internacional de Videodansa d’Uruguai i la Videoteca a Montevideo. Els darrers anys s’ha enfocat en la creació amb Perro Rabioso, amb obres escèniques com la ‘Trilogía Antropofágica’, ‘Multitud’ o ‘Puto Gallo Conquistador’. Les seves temàtiques recurrents són la Memòria, el Poder, allò Polític, l’Altre i el Col·lectiu, a través de diferents formats.
Paula Caspão és creadora de ficcions, afincada entre París i Lisboa, després d’haver treballat extensament en maneres de (des) coneixement i d’haver viscut a la cruïlla dels estudis de performance, coreografia expandida, literatura i ciències. Per emfatitzar les formes de vida / mort implicades en qualsevol circumstància d’investigació i / o composició artística, va descriure T-Fi Cabinet (al voltant de 2012), un camp de treball no institucional dedicat a tot tipus de vincles entre teoria i ficció, des dels més obvis i comprensibles fins als més subrepticis i furtius.
El seu treball actual aborda les pràctiques específiques i el treball (im) material que constitueixen la creació del Museu, l’Arxiu i la Història. És autora de Relations On Paper (2013) i ha editat The Page As a Dancing Site (2014) i Pièces ASSEMBLEES (2017).
Pel que fa a la vida institucional, Paula és investigadora i professora convidada a la Universitat de Lisboa (FLUL), Centre d’Estudis de Teatre (CET), i investigadora associada a l’Institut d’Història Contemporània (IHC), Nova Universitat de Lisboa (UNL). Té un doctorat en Filosofia (epistemologia i estètica) per la Universitat de París-10, i ha estat investigadora visitant en el departament de Performance Studies, Tisch School of the Arts, New York University (2018).
Del 22 al 26 de juliol pràctiques compartides i creuades d’Eulàlia Bergadà, Javier Guerrero, Nacho de Antonio i Julián Pacomio, Raquel Klein i Xavier Manubens, Pere Jou i Aurora Bauzà i Juan David Galindo (activitats a porta tancada per als creadors FF90 i convidats)
Consulta tota la info al dossier adjunt!