El Graner col·labora amb ISEA (International Symposium on Electronic Art) 2022 Barcelona
El Graner col·labora en el 27è International Symposium on Electronic Art, que se celebra a Barcelona, del 10 al 16 de juny en diferents espais de la ciutat.
L’esdeveniment està impulsat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona (el qual li dona suport a través del Departament de Ciència i Universitats i l’Institut de Cultura), el CCCB, l’Arts Santa Mònica i la New Art Foundation. L’ISEA representa una de les trobades internacionals de més renom dins del seu àmbit, el qual se centra en les interseccions de l’art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat (ADCTS).
Fruit del diàleg entre el Graner i ISEA Constanza Brncic participarà en el 2nd Summit on New Media Art Archiving presentant la investigació que està duent a terme en el marc de Creació i Museus (una col·laboració entre el Graner i el Museu de la Música) i d’altra banda, en el marc de la programació expandida d’ISEA 2022 Barcelona, Paula Quintana obrirà el seu procés de creació HUERTO, en residència al Graner.
PARTICIPACIÓ DE CONSTANZA BRNCIC EN EL 2N SUMMIT ON NEW MEDIA ART ARCHIVING
El 2nd Summit on New Media Art Archiving pretén facilitar el discurs crític i la col·laboració entre arxivers, comissaris, artistes, investigadors i altres parts interessades en la preservació i l’arxiu en línia de peces artístiques vinculades a new media. Aquesta cimera servirà com a incubadora d’idees innovadores, tècniques de producció i desenvolupament d’infraestructures, així com ajudarà a connectar persones amb idees afins en un esforç per crear un enfocament unificat per resoldre el complex problema de preservar la història de l’art dels new media.
Constanza Brncic presentarà Registres evanescents, una reflexió sobre les metodologies de recerca artística i a l’aproximació des del cos a la idea d’arxiu, a partir de la proposta homònima i que parteix del fons personal del desaparegut músic i agitador cultural Víctor Nubla.
Registres evanescents és una coproducció del Museu de la Música de Barcelona – Centre Robert Gerhard i Graner, en el marc del Programa Creació i Museus de l’Institut de Cultura de Barcelona. Amb la col·laboració de Gràcia Territori Sonor El Programa Creació i Museus vincula les Fàbriques de Creació de Barcelona amb diferents Museus de la ciutat per treballar conjuntament en un proposta que es presenta dins de la programació de Festival Grec.
OBERTURA DE PROCÉS DE ‘HUERTO’ DE PAULA QUINTANA AL GRANER
HUERTO és un treball artístic en què conviuen ciències astrofísiques, ciències bioquímiques i les anomenades ‘ciències ocultes’, travessades des de l’experiència física i orgànica.
HUERTO situa el cos no com a eina sinó com a font de saber en si mateix, conformat per sistemes i coneixements que dialoguen i s’entrellacen. Un procés desenvolupat per un equip de professionals artístics, científics i tècnics que treballen de manera conjunta en totes i cadascuna de les fases de la investigació i la creació. Un procés que aborda aquesta relació entre àrees de coneixement sense jerarquies, fent que tots els components estiguin al servei de la seva comuna interacció. Es posa el focus no sols en les conseqüències sinó en la pròpia acció recíproca, investigant en el subtil temps-espai frontera en què cada disciplina deixaria de ser ella mateixa per diluir-se en una altra cosa.
Un acostament que obre noves possibilitats i experiències cognitives, imaginatives i sensorials. El cos com el reflex fractal del moviment del cosmos, del regne microscòpic i del gest social, travessats per la ubiqüitat d’una pulsació. Una observació pròpia des de cadascuna de les disciplines implicades: astrofísica, biomolecular, lingüística, so i escena.
Paula Quintana és resident del Graner per convocatòria pública, en la modalitat d’Investigació, més info AQUÍ
Divendres 17 de juny a les 12h al Graner
Entrada gratuïta, amb reserva prèvia a info@granerbcn.cat