Graner

› Notícies

BASAR OBERT #1 del 21 al 23 de novembre: Seminari de cogestió, col·laboració i acompanyament artístic

Eric Raymond al seu llibre “The catedral and the bazaar” ens parla de dos tipus de software lliure: el model catedral i el basar. Amb el model basar planteja una dinàmica horitzontal, dinàmica i  bulliciosa de treball comunitari a través de codi obert, on els usuaris són tractats com a col·laboradors com a forma més apropiada per millorar el codi.

Amb Basar obert, el Graner inicia un espai d’aprenentatge i pensament compartit on posar en comú les eines amb les quals treballem i les qüestions que ens preocupen i ens ocupen. Un espai que, amb una periodicitat indeterminada, convida diferents professionals a compartir la seva experiència particular, les seves pràctiques, metodologies i eines de treball.

*foto dels bottle vases de Foekje Fleur

BASAR OBERT #1: Seminari de cogestió, col·laboració i acompanyament artístic

Sovint ens preguntem com podem crear un ecosistema de relacions on la pràctica artística sigui més sostenible, oberta i compartible com a bé comú. Com podem ser copartícips, quan cal, d’impulsar el diàleg entre l’artista i comunitats diverses, més enllà d’una proposta amb uns codis clars d’escenificació, programació i context d’obra. Per aprofundir en aquestes qüestions, obrim un espai on parlarem d’acompanyament artístic, gestió col·laborativa i disseny d’estratègies de coproducció de coneixement.

Aquest seminari s’adreça a professionals de les arts escèniques i a artistes i persones que es dediquen a la gestió, producció o a la mediació artística. També el volem obrir a aquells i aquelles que encara no s’hi dediquen però que volen apropar-s’hi i conèixer diferents maneres de gestionar projectes artístics.

Programa

  • Dijous 21 de novembre de 10h 19h:
    Introducció a la Fluxonomia 4D aplicada a espais i projectes culturals. Articulació de futurisme i noves economies en 4 dimensions a càrrec de Fernando García (al capdavant d’Espacio Cultural mARTadero – Cochabamba, Bolívia).
  • Divendres 22 de novembre de 10h a 14h:
    Els subtextos de la col·laboració a càrrec de Maria Salazar (productora cultural i actualment a Histeria Kolektiboa i participant al taller de pràctiques col·laboratives Wikitoki)
  • Dissabte 23 de novembre de 10h a 14h:
    Acompanyament artístic versus management artístic: visions, models i exercicis pràctics a càrrec d’Alessandra Simeoni i Karel Dombrecht (al capdavant de Caravan Productions, oficina d’acompanyament artístic – Brussel·les)

Infos pràctiques

Lloc: Al Graner (c/Jane Addams 14)
Preu: 20€ (inclou l’assistència al seminari i el dinar del primer dia)
Consideracions: El seminari serà en castellà, exceptuant la sessió del 23 de novembre que serà en anglès. Cal assegurar l’assistència a 2 de les 3 sessions. Avisa’ns si us plau si no pots venir a alguna de les sessions
Places limitades
Més info: info@granerbcn.cat
Inscripcions: http://bit.ly/inscripcioseminaribasar1
Segueix-nos a les xarxes socials @granerbcn