Graner

› About

Presentació

El Graner és un centre creació i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment. Emmarcat dins el programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona, compta amb la gestió del Mercat de les Flors, en col·laboració amb l’APDC i l’ACPDC.

Situat al Barri de La Marina del Port Vell, ocupa una antiga fàbrica de bombetes de mil metres quadrats, en els quals es combinen espais de treball (estudis i oficines) i espais per a la vida quotidiana (cuina, terrassa, espais de descans i lavabos). En aquest sentit, el Graner funciona com un espai públic que genera recursos per a la creació però que al mateix temps és també una casa, una llar que acull a totes les persones que hi treballen. Això fa possible que tant les i els artistes com l’equip de gestió es considerin ‘habitants’ d’aquesta fàbrica.

El Graner és un centre dedicat a l’atenció de tot el que s’esdevé en l’àmbit de la dansa i els llenguatges del cos. La missió d’un equipament públic dedicat a la creació com el Graner és ser capaç d’atendre i dialogar amb cada procés de creació que acull. Així, els nostres esforços estan centrats en ser un espai obert, disponible i flexible, capaç de generar les condicions adequades per a la creació i establir un diàleg fructífer i constant amb el nostre entorn.

En el cas del Graner s’ha apostat per un model flexible i horitzontal on es dóna la possibilitat no només de la llibertat artística sinó també de la conciliació entre vida laboral i familiar. A més a més, el model aposta per una vinculació estreta amb el territori (el barri de La Marina i la ciutat de Barcelona) i rebutja l’ús de l’espai com a simple contenidor. Per fer-ho, el Graner inverteix capacitats professionals en la gestació de projectes en xarxa i col·laboratius, que promouen un apropament a la cultura des de l’excel·lència artística, per pensar i viure la cultura de manera viva i heterogènia, no normativitzada ni hegemònica.

El Graner és un espai d’experimentació, assaig, creació i formació continuada dels artistes i creadors de la dansa i les arts vives, en base a diferents línies de treball i per incidir en el teixit creatiu des de diferents contextos. Els eixos principals del Graner són: creació, recerca, educació, proximitat i internacionalització.

Equip

Equip del Graner, centre de creació de dansa i arts vives

Elena Carmona, direcció artística
ecarmona@granerbcn.cat
Ariadna Miquel, coordinació de projectes
amiquel@granerbcn.cat
Raquel Tomàs, comunicació i relat digital
rtomas@granebcn.cat
Pep Codolosa, coordinació tècnica
jcodolosa@granerbcn.cat

Òrgans de govern:
Edifici del Graner: Ajuntament de Barcelona
Gestió: Consorci del Mercat de les Flors
Col·laboració: APDC i ACPDC.
Membres de la comissió de seguiment: Ajuntament de Barcelona (director de Promoció de Sectors Culturals a l’Institut de Cultura), Consorci del Mercat de les Flors, APDC i ACPDC.

El Graner esta inclòs dins del programa de Fàbriques de Creació de Barcelona.

Edifici i espais

El Graner és un espai de 1.000 m2 que disposa de quatre sales per realitzar projectes de creació i investigació en el camp de les arts vives, distribuïdes en una sala de 240m2, dues sales de 100m2 i una sala de 42m2. A més a més, completen l’espai diferents sales de trobada, una cuina i habitatges artístics.

Totes les sales estan preparades per realitzar-hi estades de treball (linòleum) i dues d’elles per realitzar-hi residències tècniques. Així mateix l’edifici compta amb connexió wifi i equips d’aire condicionat (calent i fred).

Si t’interessa llogar algun dels espais del Graner pots preguntar-ne la disponibilitat i les condicions al correu info@granerbcn.cat 

 

Garantia de qualitat ambiental

Arxiu

Si vols aprofundir en el projecte del Graner, les futures línies d’actuació d’aquest espai o consultar les memòries d’activitat i projectes estructurals que s’han dut a terme fins a dia d’avui, aquí tens tota la documentació necessària per fer-ho:

D’altra banda, pots consultar les conclusions de la taula de treball Graner 16/20.

Graner 16/20 va ser una iniciativa del Graner per avaluar la gestió 2012-16 del centre de creació i poder abordar temes clau que sorgeixen al voltant de la gestió i el futur del centre de creació. Per fer-ho possible es va crear una taula de treball estable amb un equip fix de representants institucionals, d’associacions i del teixit creatiu independent.

L’objectiu de la taula de treball 16/20 va ser fixar unes bases sòlides per contextualitzar la realitat actual del teixit de la dansa i redibuixar -conjuntament amb el sector, l’administració pública i les estructures de referència- el programa d’un centre de creació com el GRANER en el seu segon període d’existència, 2016-2020, entenent tot el procés com un exercici de corresponsabilitat conjunta entre les parts implicades. A partir de les aportacions al document de treball cal aprofundir en les diferents percepcions d’obra, creadors, contextos de representativitat, relació amb el públic, etc. i preguntar-nos com podem crear un espai motor de continguts teòrics/pràctics/invisibles/visibles que afavoreixi al teixit artístic català i que aquest s’interconnecti amb el context i la comunitat del país. Un espai que creï les condicions òptimes i que permeti que: COS, PARAULA i MOVIMENT d’obra artística construeixin una capa de teixit sensible per a la circulació de l’esfera nacional i internacional.